Изпълнителният директор на Локомотив Пловдив Лъчезар Димитров представи специалната стратегия и визия за развитието на клуба.

„От Варна съм, с икономическо образование, на 46 години. Да се ръководи клуб като Локомотив Пловдив е доста отговорна задача. Затова и целите ни са дългосрочни и свързани със стратегическото развитие на клуба и бранда”, коментира Димитров.

„Аз искам да наблегна на това, че да може един клуб като нашия да съществува и да се развива, трябва да се обърне внимание на базата и школата. Изготвили сме два проекта. Единият е този за клубната база и за стадиона. На Лаута трибуната Бесика ще бъде представена за използване на феновете. Под нея ще има фен магазин, музей и ресторант. Сектор А ще е ВИП трибуна, която ще отговаря на всички европейски стандарти. В момента се чертае проекта за последната трибуната – Спортклуб”, добави той.

“За базата се очаква да построим терени и евентуално прилежаща база, ще бъде построено и общежитие.”

“Аз съм педант. За да се получат нещата трябва да има методика за школата. В момента избираме специалисти за това. За мъжкия отбор сме се спрели на подходящия човек в лицето на Томаш.”

“Призовавам останалите клубове да се обърнем към Министерството на финансите и министерството на младежта и спорта, да се изготви програма за подпомагането на клубовете.Два са начините: Директно финансиране от страна на държавата или да се направят съответни данъчни облекчения за спонсорите на спортните клубове. Трябва да разберем, че трябва да имаме работещи школи, иначе обричаме българския футбол и ще гледаме някакви приходящи чудженци, които ще играят едн – два сезона и ще си тръгват. Ако продължим нещата , ще стане трагикомично.”

“Не мога да изкачвам мнение от името на друг отбор. Аз държа на българското“, така Димитров коментира предложението на Ботев за 10 чужденци извън ЕС в Първа лига и 4 във Втора. „Това е предложение, което ще донесе само приходи, но не и добавена стойност за нашия футбол. Няма как да развиваш футбола в България с чужденци.“

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS