НСА удостои Тервел Пулев със сертификат за доброволчество

dsport.bg

В присъствието на академичното ръководство, ректорът, проф. Николай Изов удостои боксовият шампион Тервел Пулев със сертификат на Центъра по доброволчество към НСА „Васил Левски“ за цялостната му доброволческа дейност от началото на пандемията COVID-19.

На два пъти в рамките на една година докторантът в докторска програма “Теория и методология на спортната наука“ в НСА се присъедини към екипа на Спешно отделение в УМБАЛ „Софиямед“ с дейности на първа линия, подпомагащи медици и пациенти в ежедневната трудна битка с коварната болест. 

„От името на ректорското ръководство искам да поздравя Тервел затова, че продължава да е пример как всеки може да е полезен, превръщайки обществените нужди в лични каузи. Ние се гордеем, че е наш възпитаник, който не спира да помага без да се афишира, като по този начин потвърждава на практика, че спортът изгражда качествени личности и ценностна система, така необходими днес на младите хора в България“ – заяви проф. Изов и допълни, че Тервел Пулев е един от възпитаниците на Академията, които ежедневно издигат нейния престиж както в спорта, така и извън него.  

От своя страна звездата на българския бокс благодари за признанието и сподели, че винаги се чувства уникално, когато е в НСА и ненапразно продължава образованието си тук. „Обръщам се с благодарност към всички Вас за това, което правите за мен, начинът по който ме карате да се чувствам, когато съм тук. Това, за което ме отличавате днес е моя идеология, мое мислене и по този начин възпитавам и децата си. Може да не станат големи спортисти, но много по-важно е да бъдем хора“ – каза още Тервел Пулев.  

Ръководителят на Центъра по доброволчеството в Спортната академия, доц. Георги Драганов, връчи на Пулев и благодарствено писмо, за това което прави във високохуманната си дейност в качеството му на член на академичната общност, спортист, човек и общественик.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ