Клубовете от Висшата лига са загрижени за трансфера на Алан Сен-Максимен от Нюкасъл в Ал Ахли на стойност 30 милиона паунда след обвиненията, че това е изкуствено „завишена“ сума, дължаща се на същия собственик, Саудитския публичен инвестиционен фонд (PIF), твърди "The Athletic".

Съгласно правилата на Висшата лига, всички трансфери на стойност £1 милион или повече подлежат на проверка, за да се гарантира, че "пазарната стойност" не е надвишена.

Клубовете са загрижени, че този трансфер от £30 милиона всъщност ще бъде инжекция на капитал в Нюкасъл, а не истински трансфер.

Нюкасъл беше поет от PIF през октомври 2021 г., като Висшата лига одобри сделката при условие, че клубът не се контролира от държавата на Саудитска Арабия. PIF, от друга страна, наскоро купи 75% от четирите клуба, които са основатели на Саудитската професионална лига, включително Ал Ахли, след което започна "офанзива" на европейския пазар с трансферите на Карим Бензема, Роберто Фирмино, Едуар Мнди, Калиду Кулибали, Н'Голо Канте и Рубен Невеш.

Нюкасъл получи оферта от Саудитска Арабия за звездата си

Тонали дебютира за Нюкасъл с успех над Рейнджърс на „Айброкс“ (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS