Нюкасъл е започнал преговори с Валенсия за стража Гиорги Мамардашвили, съобщиха медиите в Англия. „Свраките“ търсят конкурент на своя първи избор Ник Поуп, след като се очаква Мартин Дубравка да напусне клуба през лятото.

Валенсия от своя страна се нуждае от свежи средства, като още през март стана ясно, че испанският клуб ще се опитат да продадат Мамардашвили, за да закрепят своя бюджет за следващия сезон. Очаква се „прилепите“ да приемат оферта около 35 милиона евро, за да се разделят с грузинския национал.

Гиорги Мамардашвили се присъедини към Валенсия през 2021 година от Динамо Тбили срещу сумата от 200 хиляди евро за наем, а в последствие още 800 хиляда за откупуването на правата му. Така талантливият страж струва ва „прилепите“ общо 1 милион евро.

Грузинският национал се превърна в един от стълбовете на отбора през трудния период, през който премина Валенсия. Мамардашвили изигра общо 99 двубоя за „прилепите“ от 2021 година насам, като в тях запази 31 „сухи“ мрежи, като допусна 110 гола във вратата си.

Валенсия продава основен играч през лятото

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS