Нуно Рейш пред dsport.bg: Всички си мислят, че Хубчев е затворен, но не е така

Стефан Стоянов Стефан Стоянов

Централният защитник на Левски Нуно Рейш се превърна в ключова фигура под ръководството на Петър Хубчев. Португалецът е твърд титуляр в плановете на специалиста и в последните седмици демонстрира солидно ниво. Футболистът даде интервю специално за Dsport.bg:

Нуно, смяташ ли, че Левски е по-добър отбор в сравнение с миналия сезон?

Мисля, че става дума за два различни отбора. Миналата година имахме един по-опитен отбор, който ползваше различен подход по време на мачовете. Сега отборът ни също е силен. В него има много обещаващи младоци. В отбора има таланти, които ще го покажат в близките месеци. Те могат дълго време да бъдат важни за отбора. 

Чувстваш ли се твърд титуляр в състава на Левски в този момент?

Не, тук никой не се чувства абсолютен титуляр. Ние трябва да се доказваме в нашата работа всекидневно. Нашата задача е да даваме най-доброто пред нашия треньор. После треньорът е този, който избира най-добрите 11 за дадения мач.

Какво е твоето мнение за конкуренцията в Левски? В момента сте ти, Холмар, Каргас и едно момче от школата...

Ние сме четирима футболисти, които имаме равни шансове и се борим да играем за Левски. Всеки иска да бъде първа опция. Тази конкуренция е сплотяваща. Ние сме колеги и извън терена. На терена всеки се опитва да даде най-доброто от себе си, но няма конфликти и проблеми. Това е една почтена конкуренция.

Реално ли е Левски да се бори за титлата и Купата на България?

Ние имаме нашите цели и се стремим да работим мач за мач. Не мислим в голяма перспектива. Смятам, че е много по-важно да сме фокусирани върху следващия ни мач. Мислим за момента и за сега. Най-важно е да мислим за следващия мач. Сега е важен мачът с Черно море, който няма да е лесен. Трябва мач по мач да спечелим възможно най-много точки и ще видим къде ще сме на финала.

Стана дума за Черно море. Какво е мнението ти за тях и предстоящия мач?

Този отбор винаги е труден. Това е един от коварните отбори. Умеят да провеждат добре своите срещи. Ние обаче играем вкъщи и трябва да си свършим работата и да си спечелим трите точки.

Защо не спечелихте мача с ЦСКА – София?

Това е част от играта в крайна сметка. Има причини да се получи така. Трябваше да бъдем по-силни при реализирането на положенията ни. Този мач вече е в минало. Тя вече е зад гърба ни. Работихме здраво тази седмица, трудихме се много. Вече се концентрираме върху предстоящата среща, която е изключително важна.

Как виждаш атмосферата в клуба и отбора?

Да, атмосферата е много добра. Целият щаб, треньорският екип, медицинският екип, ръководителите, ние играчите всички сме в една лодка, както се казва. Така нещата се получават много по-добре. Всички ние имаме зад нас най-добрите привърженици в цялата страна, което е голямо предимство. Всички ние заедно може да постигнем успехите много по-лесно.

Мариани направи голям трансфер искаш ли и ти?

Мариани направи страхотна сделка. Радвам се за него. Той е мой приятел и много талантлив футболист. Той даде всичко, което може за Левски. Сега му желая всичко най-добро на мястото, на което е. За себе си не мисля по въпроса. Аз си имам договор с Левски. Тук съм, а моята фамилия се чувства много добре в София. Поради тази причина не мисля за други неща, а съм концентриран върху моя отбор. 

Каза, че ви харесва тук. Все пак мнението ти за града, страната и българите?

Както казах моето семейство е добре тук. Моята дъщеря се адаптира към училището. Моята жена харесва живота тук и се чувства много спокойна. Няма какво да иска повече. Животът си тече нормално. Добре се чувствам тук.

Смени доста треньори в България. Добре ли се работи с Петър Хубчев?

Да, защото той е един интелигентен треньор. Работата с него не е шега, което е много важно. Всички си мислят, че той е много затворен човек, който обаче работи с него знае, че той е много отворен човек. Той позволява да говориш за всичко с него. Говоря за лични проблеми или професионални такива. Той е човек, който обича да работи. Фокусиран е върху това, което трябва да се върши и е голям професионалист. Така, че ние сме група, която иска да работи сериозно, да се труди здраво всеки ден и с този умен треньор може да постигнем много. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук