Обявиха краен срок за подновяване на Серия А

| Италия

14 юни е крайният срок за подновяване на Серия А, информира ANSA, позовавайки се на свои източници. Ако шампионатът на Италия не бъде възобновен преди тази дата, сезонът ще бъде анулиран.

Планира се отборите в страната да стартират групови тренировки на 18 май. Само след дни, на 4 май, Италия започва втората фаза от борбата си с COVID-19. Практикуването на индивидуални спортове като плуване и тенис ще бъде разрешено.

Голяма част от италианските тимове искат да подновят тренировки преди 18 май, което от една страна изглежда нелогично, тъй като футболистите ще могат да тренират самостоятелно. От друга обаче тимовете се нуждаят от 3-4 седмици подготовка преди отново да излязат на терена за официален мач. За да се спази крайният срок 14 юни, груповите тренировки трябва да бъдат възобновени най-късно на 18 май.

Италианският министър на спорта Винченцо Спадафора междувременно хвърли неясното върху подновяването на Серия А изобщо.

„Ние работим, така че отборите да могат да възобновят груповите тренировки на 18 май, но това не означава, че първенството ще бъде доиграно“, гласят думите на Спадафора.

 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още