Обиколката на България – в колоездачния календар за 2020

Емил Евтимов Емил Евтимов

Обиколката на България попадна в обновения колоездачен календар за 2020 година. Това стана ясно, след като Световният колоездачен съюз (UCI) публикува новия си календар, според който международните състезания трябва да се възобновят на 1 юли.

А в обновения календар впечатление прави присъствието на Обиколка на България, заложена за периода между 28 юли и 1 август.

Възобновяването на голямото колоездачно състезание на България все още е под въпрос, но включването му в календара е позитивен знак, че за първи път от 2017-а година насам страната ни може да приеме надпреварата, която в исторически план е една от най-старите в Европа.

През 2018-а и 2019-а Обиколка на България нямаше, а позитивните новини идват, след като новоучредената Българска федерация по колоездене януари получи лиценз от Министерството на младежта и спорта през януари.

Провеждането на Обиколката зависи от преговори с градовете-домакини и с потенциални спонсори, а вече има заявен интерес от доста международни отбори.

В календара на UCI присъства още едно състезание в България - „По пътя на римляните“, което е заложено за 25-26 юли. Надпреварата вече се утвърди в календара в последните години, а тази дори е от по-висока категория. Нейното провеждане също все още не е сигурно, но ако се осъществи, на практика ще бъде едно от първите международни състезания след пандемията от коронавирус.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ