Обсъждат план Б за приключване на сезона в Серия А

dsport.bg

Ръководството на Италианската футболна лига започна да обсъжда различни хипотези за завършването на сезона в Серия А. Разглеждат се възможностите за плейофи или финална осмица, с която първенството да приключи, разкрива „Corriere dello Sport“.

Спортният министър Винченцо Спадафора потвърди, че се обмислят различни хипотези в случай на извънредна ситуация.

Министърът на спорта подчерта, че „никой не живее същия живот от преди година и настоящият футболен формат, включително купите и мачовете на националните отбори е може би твърде оптимистичен“.

Президентът на федерацията Габриеле Гравина и на Лигата Паоло Дал Пино са успокоили Сападафора, че различните алтернативни варианти се анализират от клубовете.

Първата хипотеза може да повлияе на количеството мачове, които от планираните 380, да бъдат намалени на 340 или 350, в зависимост от датата на възможното спиране.

Тогава мачовете ще бъдат само между определен брой отбори, които са свързани с конкретни позиции в класирането.

Съществува възможност за изиграването и на финална осмица, която ще бъде организирана подобно на финалната част на Шампионската лига от миналия сезон.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още