Кристиано Роналдо бе обвинен за потенциална скрита реклама, която може да му донесе наказание от УЕФА.

След мача срещу Словения изтече информация за състоянието на пулса на португалската звезда по време на изпълнението на дузпите.

Белингам: Почувствах се като Кристиано Роналдо след изравнителния си гол срещу Словакия

Компанията The Overlap, чието устройство носеше Роналдо по време на мача, излезе с подробна информация и това може да създаде проблем на играча.

В момента Роналдо е обвинен в „скрита реклама“ и може да бъде глобен от УЕФА, ако се спазват принципите от миналото.

„Кристиано и WHOOP правят скрита реклама на Евро 2024. Играчът и компанията трябва да бъдат наказани, защото това, което правят, е незаконно“, каза Рикардо Форт, бизнесмен и бивш ръководител на глобалното спонсорство във Visa и Coca-Cola.

"Публикацията използва събитие на УЕФА, имената на отборите и снимката на играчите от това събитие. Така се създава внушение, че има определена връзка със събитието, което всъщност не съществува. Това е незаконно", обясни Форт.

Преди години УЕФА глоби Никлас Бендтнер с 80 хил. евро за идентично нарушение. През 2012 година той вкара гол на Европейското първенство, вдигна фланелката си и показа бельо на Paddy Power.

Германска легенда: Реакцията на Кристиано беше смущаваща, никога не съм виждал нещо подобно

Сега е интересно дали УЕФА ще вземе под внимание това нещо и ще се сезира за нарушение на маркетинговите принципи.

От друга страна обаче явно Рикардо Форт все още е ядосан на Роналдо, който в Катар разкара бутилките Кока-Кола от масата за пресконференция и призова присъстващите да пият вода.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS