Очакванията на треньорите на България преди старта на европейското по плажен хандбал

Добри Атанасов Добри Атанасов

Европейското първенство по плажен хандбал за юноши и девойки стартира утре във Варна, а от 13-и до 18-и юли ще се проведе и форумът за мъже и жени. На Южния плаж във Варна треньорите на България при мъжете, жените, юношите и девойките споделиха своите очаквания за предстоящите срещи. Пред медиите говориха също президентът на родната ни федерация Росен Добрев, Кристиан Димитров-директор дирекция Спорт при община Варна, както и Габриела Хорварт, която е член на борда на европейската федерация и председател на комисията по плажен хандбал.

Както вече стана ясно, над 1200 състезатели, 70 съдии и делегати и 230 доброволци ще вземат участие в Европейското първенство.
15 декара от Южния плаж се превръщат  в една от най-големите и модерни игрални зони в Европа. На разположение са 4 игрища с капацитет над 2000 зрители, на които ще бъдат изиграни над 300 мача, като посещението на срещите за феновете ще бъде абсолютно безплатно. Цялото оборудване за Евро 2021 е 24 тира. 
Официалното откриване на първенството е от 14:00 часа на 8 юли на корт 1.
 
Ето какво споделиха нашите треньори:

Самет Муртазали, треньор на юношите на България: 
"Благодарение на президента на хандбалната ни федерация Росен Добрев проведохме добра подготовка. Ние сме в група с Русия и Германия. Ще се постараем да направим много добра игра и класиране. От 30 деца подбрахме 12, които са най-добрите в спорта плажен хандбал. Моята лична цел, която си поставям, е да влезем в четворката.

Тефик Парафитов, треньор на девойките:
"Ние сме в група с Испания, Украйна и Гърция. От 28 момичета и ние избрахме най-добрите 12. Този набор за първа година ще участва в такъв форум. Искаме  да видим къде се намираме".

Веселин Станков, треньор на мъжете: 
"Аз чувствам това европейско малко по-близо до сърцето ми, тъй като ще се проведе във Варна, който е моят роден град. Ще подходим максимално концентрирано и сериозно. Във всеки един мач трябва да се раздадем не на 100, а на 200 процента. Мъжкият отбор е готов физически, но не зная дали е готов психически.Говорим, анализираме, имаме видео, разглеждаме отборите индивидуално. Вярата у момчетата ще дойде със старта на първенството. Контролите, които плануваме да направим, също ще ни помогнат. Хърватска е фаворит в нашата група. Това не означава, че отписваме мача с тях. В първата среща стартираме срещу Полша. Там ще видите една България , която ще направи максимума да вземе мача, за да може тази победа да даде гласност, че сме взели успех на европейско първенство. Ако постигнем една победа в групата, това веднага може да отвори вратите за преминаване в следващата фаза.  

Ирина Миладинова, треньор на жените:
"Ситуацията в групата при жените е възможно една от най-тежките. Все някой трябваше да изтегли късата клечка. Единствени сме в група с 5 отбора. Най-добрите в плажния хандбал са Испания и Дания. Дания е последният европейски шампион. Това не ни плаши. Целта ни е да влезем в тройката в групата, за да отидем в поток, който е за разпределение на медалите".

Чуйте всички отзиви в приложения звуков файл

Програма за груповата фаза на българските национални отбори за юноши и девойки:

 При юношите България е в група с Русия и Германия

При девойките България е в група с Гърция, Украйна и Испания

8 юли:

12 часа, корт 1: България – Гърция (девойки)

16 часа, корт 1: България – Русия (юноши)

17 часа, корт 1: България – Украйна (девойки)

9 юли:

11 часа, корт 1: България – Германия (юноши)

12 часа, корт 1: България – Испания (девойки)

 Програма за груповата фаза на българските национални отбори за мъже и жени:

 При мъжете България е в група с Хърватия, Полша и Швеция

При жените България е в група с Испания, Украйна, Дания и Турция

 13 юли:

13 часа, корт 2: България – Полша (мъже)

14 часа, корт 1: България – Украйна (жени)

17 часа, корт 2: България – Хърватия (мъже)

18 часа, корт 1: България – Турция (жени)

 14 юли:

10 часа, корт 1: България – Испания (жени)

12 часа, корт 2: България – Швеция (мъже)

16 часа, корт 1: България – Дания (жени)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ