Официално: 5 смени за отбор в мач

| Световен футбол

Футболните отбори ще могат да използват по 5 смени в срещите, след като се подновят шампионатите. Правилото бе и влиза в сила от 1 юни, като се планира да бъде прилагано и за сезон 2020/2021. За предотвратяване на накъсването на времето, промените ще се правят в 3 прекъсвания на играта. 

ФИФА предложи промяната на IFAB, който отговаря за правилата. Всяка федерация сама ще може да прецени дали да използва нововъведението. Също така, не е задължителна и употребата на ВАР, който също ще бъде по желание за страните. Клубовете във Висшата лига дори обмислят дали да използват системата за видеоповторения за довършването на сезона.

Промяната бе създадена, за да се намали възможността от заразяване на играчите.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още