Официално: Дама пое Нефтохимик

dsport.bg

Футболен клуб Нефтохимик има нов собственик в лицето на Анелия Златкова, съобщава dnews. Днес общинските съветници в Бургас дебатираха и прехвърлиха контролния пакет акции на клуба на Златкова. Дружеството отдавна изпитва затруднения, въпреки че получава финансиране от Общината.

По време на обсъждането Манол Тодоров от „Движение „България на гражданите“ изказа съмнения за идеите на Златкова за бъдещето на отбора и попита защо не е била поканена на заседанието. Вносителят на докладната Йордан Георгиев контрира, че тя е обяснила своите планове на изслушване от  спортната комисия към ОС.

Беше изслушан Ивайло Стаматов от Управителния съвет на „Нефтохимик“. Той заяви няколко пъти, че откакто е в него, бизнес дамата "не е осигурила никакви пари и на феновете се струва, че община Бургас бяга от отговорност", защото има начини да намери спонсори, като трябва да бъде посредник на преговори с „ЛУКОЙЛ“ да станат един от основните такива.

Според председателя на правната комисия Иво Баев от „Демократи за силна България“, „безумие е да се гласува за нещо, което изобщо не е ясно от юридическа гледна точка. Той обяви, че никой не е виждал договор за прехвърляне на акциите, нито знае какви ясни клаузи и задължения съществуват в него и дали изобщо има предложение за такъв  договор. Той се обяви против.

Мнението му подкрепи Павел Маринов от БСП. Той подчерта, че общинското имущество се продава на търг и има процедура за това и попита тук защо няма такива? Маринов зададе въпрос и каква е оценката на капитала на тези акции и колко струва този актив. Той предложи докладната да бъде оттеглена за момента и отново внимателно направена.  

В края на краищата, Общинския съвет реши да прехвърли контролния пакет на Анелия Златкова. Гласовете бяха 26 „за“, 9 „против“ и 8 „въздържал се“.

В момента Нефтохимик е в дъното на класирането на Втора лига, а вчера друг отбор от професионалния футбол прекрати участието си - Витоша Бистрица.

Разпуснаха Витоша Бистрица!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още