Хари Магуайър е бил информиран по време на среща с мениджъра Ерик тен Хаг, че той вече няма да бъде капитан на Манчестър Юнайтед. Информацията бе потвърдена от вече бившия капитан на „червените дяволи“, който обяви новината чрез емоционален пост в социалните мрежи.

Очаква се новият едноличен капитан на Манчестър Юнайтед да бъде Бруно Фернандеш.

Ето какво написа Хари Магуайър:

„След разговор с мениджъра днес той ме информира, че сменя капитана на отбопа. Той ми изложи доводите си и въпреки че аз лично съм изключително разочарован, ще продължа да давам всичко от себе си всеки път, когато нося фланелката на Манчестър Юнайтед.

Така че исках да кажа огромно благодаря на феновете на Манчестър Юнайтед за цялата им брилянтна подкрепа, докато носех лентата на ръката си.

От деня, в който поех ролята, преди три години и половина, беше огромна привилегия да водя Манчестър Юнайтед и един от най-гордите моменти в моята кариера до момента. Това е едно от най-големите отличия в клубния футбол. Направих всичко по силите си, за да помогна на Юнайтед да постигне успех - на и извън терена.

Винаги ще бъда благодарен на Оле Гунар Солскяер, че първи ми възложи отговорността и пожелавам успех на всеки, който сега я поеме, и ще има пълната ми подкрепа“.

Магуайър иска да остане в Ман Юнайтед, предстои му важен разговор с Тен Хаг

Ман Юнайтед не включи двама свои футболист в подготовката си, надявайки се да ги продаде

С парите от Деклан Райс Уест Хем купува Хари Магуайър

Новак във Висшата лига се подсили с юноша на Ман Юнайтед

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS