Официално: Край на футбола във Втора лига, ЦСКА 1948 вече е в елита

| Втора лига

ЦСКА 1948 официално е първият нов член на efbet Лига. Това стана ясно след решението на Изпълкома на БФС за прекратяване на футбола във второто му ниво и обявяване на класирането след 22-ия кръг за крайно. Такова е било и желанието на повечето клубове от групата.

Така ЦСКА 1948 печели промоция за елита, а вторият и третият Септември и Монтана ще играят баражи с 12-ия и 13-ия от Първа лига.

В същото време пък от Втора лига изпадат четирите отбора, които бяха в зоната на изпадащите - Черноморец Балчик, Спартак Плевен, Спартак Варна и Поморие. Атанас Караиванов разкри, че от Ботев Гълъбово също са обявили, че няма да участват в първенството в следващия сезон, така че във Втора лига се открива и пето свободно място.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още