Официално: Ла Лига се завръща след 8 юни

Испанското правителство даде "зелена светлина" за рестарта на Ла Лига. Това оповести лично премиерът на страната Педро Санчес в обръщение към нацията. 

Дългоочакваното възобновяване на шампионата в Испания ще бъде в седмицата, започваща на 8 юни (понеделник). 

"Испания прави каквото може и сега се отварят нови хоризонти. Дойде моментът да се възстановят много активности. Ла Лига се завръща от 8 юни", съобщи той.

Сега шефовете на Примера Дивисион ще решат коя да е датата за първия кръг в Испания след паузата. Очакванията са това да е уикендът на 13 и 14 юни.

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас изрази подкрепата си към решението на премиера и заяви: "Много сме щастливи от това решение. То е резултат от страхотната работа на клубове, треньори и играчи".

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още