Левски подписа договор с вратаря Матей Маркович, съобщиха от клуба. Договорът на хърватския страж със „сините“ е до лятото на 2027 година. Той пристига от хърватския НК Рудеш, с който завърши на последното място в хърватския шампионат през сезон 2023/2024 г.

Антоан Стоянов се присъедини към лагера на Левски

Матей Маркович е роден на 22 юли 1996 година в Загреб. Започва тренировки в детско-юношеската школа на хърватския Дубрава, след което преминава през академиите на Текстилац Равнице, Радник Сесвете, Кроация Сесвете и Загреб с който подписва и първия си професионален договор през 2013 година. През лятото на 2015 г. преминава в друг хърватски клуб -  Рудеш. Година по-късно преминава в ХАСК Загреб, с чийто екип изиграва 13 мача. През лятото на 2017 година преминава в босненския Челик Зеница, където записва 19 мача. Година по-късно облича екипа на друг местен тим ФК Крупа записвайки 21 мача.

Вход свободен за втората контрола на Левски

През юли на 2019 година преминава в друг босненски клуб ФК Сараево, с който печели шампионската титла на страната, а през лятото на 2020 година е трансфериран в словашкия Земплин Михаловце, където изиграва 25 мача. От началото на 2022 година е част от гръцкия Левадиакос, с чийто екип записва 29 мача и печели шампионската титла на местната втора дивизия и промоция в елита на Гърция. През лятото на 2023 година се завръща в Хърватия, където облича екипа на Рудеш, изигравайки 25 мача.

„ПФК Левски приветства с добре дошъл на „Герена“ Матей Маркович и му пожелава много победи, сухи мрежи и щастливи мигове със синята фланелка“, написаха от Левски за трансфера на Маркович.

Притежателите на абонаментни карти също получават достъп до виртуалния музей на Левски

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS