Манчестър Юнайтед официално обяви назначението на Рууд ван Нистелрой и Рене Хаке, които ще бъдат новите помощници на Ерик тен Хаг. Двамата парафира двугодишни договори до 2026 година, когато изтича споразумението на Тен Хаг с клуба.

„Радвам се, че Рене и Рууд се съгласиха да се присъединят към нашия проект, добавяйки богат опит, знания и нова енергия към персонала. Сега е добър момент да освежим треньорския екип, тъй като се стремим да надграждаме постиженията от последните две години и да преминем към следващото ниво“, заяви Ерик тен Хаг.

„Заедно с Ерик работим за укрепване на всички области на операциите на първия отбор на нашите мъже и обновяването на треньорския щаб е важна част от това. За мен е особено удоволствие да приветствам Рууд обратно в клуба, където се радваше на толкова много успехи като играч, и знам, че той и Рене ще помогнат за укрепването на манталитета на победителите и високите стандарти, към които се стремим“, коментира спортният директор Дан Ашуърт.

Стив Макларън и Дарън Флетчър остават част от щаба на Тен Хаг, докато Мичел ван дер Гааг, който бе първи помощник на нидерландския треньор напуска клуба.

След отпадането от Евро 2024 Зиркзее полетя към Манчестър, за да подпише с Юнайтед

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS