Октавио – от финансовите затруднения до трансфера във Фиорентина, а сега в Берое

dsport.bg

Роден в Рио де Жанейро, Октавио Мерло преминава през много трудности в своя живот.

„Трудно бе да тренирам в Нитерой. Семейството ми не беше добре материално. Събуждах се всеки ден в 5 сутринта и пристига в Кайо Мартинс около 9 сутринта“, спомня си Октавио в интервю за „SportBuzz”.

“През 2014 година отидох във Фиорентина. За първи път излязох в Европа. Бях много млад. Когато пристигнах, влязох в съблекалнята и видях всички играчи, с които обикновено играех във видеоигри. В началото бях малко уплашен, но след това всичко беше добре. Те са добри хора. Този опит ме изгради много като футболист. Италианското първенство е много тактическо и ми помогна много в този смисъл относно тактиката“, добавя той.

След една година в Италия, халфът се завърна в Бразилия, а от зимата вече е играч на Берое.

„Мечтая да играя за страхотни отбори в Европа. Искам да играя с Берое в Лига Европа.“

„По време на пандемията от Берое ми предоставиха всичко необходимо. Чувствам се много добре в Стара Загора. Надявам се, че ще направим много силен сезон и ще постигнем успехи“, каза още Октавио.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още