Олимпийците в Токио остават без безплатни презервативи

dsport.bg

Организаторите на Олимпийските игри в Токио заявиха, че няма да раздават безплатни презервативи на спортистите заради пандемията от COVID-19, съобщи ДПА. Традицията в олимпийското градче да има безплатни презервативи за спортистите беше въведена през 1988 г. Този път обаче тя ще бъде прекъсната. Вместо това купените вече 160 000 презерватива ще бъдат раздадени на атлетите при тяхното заминаване, като подарък за довиждане. 

Заради пандемията от коронавирус спортистите в олимпийското градче трябва да спазват социално дистанциране и да избягват всички "излишни форми на физически контакт". При неспазване на разпоредбите са предвидени наказания - от глоби до дисквалифициране и експулсиране от Япония.

Според Международния олимпийски комитет 80 процента от спортистите в олимпийското градче ще бъдат ваксинирани до началото на игрите на 23 юли. Олимпийските игри в Токио бяха отложени с една година заради пандемията от COVID-19.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още