Олимпийска шампионка! Ивет Горанова се окичи със златото в Токио 

Лора Николаева Лора Николаева

Ивет Горанова спечели златен медал от олимпийските игри в Токио! Българката надви Анжелика Терлюга от Украйна с 5:1 точки във финала на дисциплината карате кумите категория до 55 килограма. 

Двете състезателки започнаха с по една точка след успешно юко. След това Ивет Горанова поведе с ново юко. Минута и 20 преди края нашият щаб поиска видео преглеждане за ипон, но такъв не бе отсъден. Секунди след това Горанова направи успешно вазари. 10 секунди преди края Ивет поведе с 5:1 с ново успешно юко. В последните секунди от срещата украинския щаб имаше претенции, че Терлюга е пласирала удар в главата на Ивет. След преглеждане на ситуацията не бяха отсъдени точки за украинката и по този начин резултатът в срещата не се промени и България спечели първи златен медал от Олимпийски игри от 2008 г. насам, когато Румяна Нейкова завърши на първо място в дисциплината скиф.  

Ивет Горанова: Това беше най-голямата ми цел в живота, отиваме за златото и на Световното

Това е дебют за дисциплината карате кумите на олимпийски игри, което значи, че нашето момиче е първата олимпийска шампионка в историята! 

Христо Стоичков поздрави Горанова за златото: България е малка, но пак е на Олимп!

Треньорът на олимпийската ни шампионка: Надявам се Ивет да е вдъхновила хората

Министър Кузманов поздрави олимпийската шампионка Ивет Горанова

Евелина Николова донесе втори медал за борбата ни от Игрите

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още