Определиха датите за Купата на България, ще се играят мачове в зали с пет съблекални

dsport.bg

На днешно заседание Управителният съвет на БФБаскетбол прие с един глас против промени в Правилата за провеждане на турнира за Купата на България при мъжете и жените.

Според промените право на участие в мъжкия турнир имат първите осем отбора след края на Втория етап в НБЛ за мъже, подали заявка за участие до 17:30 ч на 11 февруари 2021г. При дамите могат да участват всички подали заявка за участие отбори, участници в Държавното първенство на А група за жени.

В новия нормативен документ се уточнява: „10.1.Във връзка с изпълнение на противоепидемичните мерки срещу КОВИД-19, Финалните турнири за Купа България може да се проведат само в зали, които разполагат с 4 съблекални за отборите и поне 1 съдийска съблекалня. Всяка съблекалня трябва да бъде напълно дезинфекцирана преди ползването и от друг отбор/съдийски екип.“

Срокът за подаване на оферти за домакинство на Финалната Осмица на EFBET Купа на България при мъжете е 15 февруари, до 17:30 ч. Клубът кандидат за домакинство трябва да поеме ангажимента да организира финалния турнир независимо дали се класира за участие в него. Изискванията за кандидатстването са също:

„Офертата за домакинство на Финален турнир за Купа България се изпраща до адреса на БФ Баскетбол или по мейл на [email protected] Ако има само една оферта за домакинство, подадена в срок, то тя се отваря от Президента на БФБ и ако отговаря на изискванията на настоящата Наредба се приема.

10.2.   Домакин на финалния турнир на Купа България може да бъде един от участващите отбори.

10.3.  Домакинството може да бъде определено от Президента на БФ Баскетбол, ако няма подадена оферта за домакинство, която отговаря на изискванията на настоящата Наредба.

10.4.   Организаторът на финалния турнир поема следните организационни разходи:

-  разноски за охрана, лекар, секретарски апарат , статистика и видеозаснемане;

-  наем зала и обслужващ персонал;

-    Съдийските разноски.

В случай, че няма кандидат за домакинство, който поема съдийските разноски за турнира, то тогава всеки участник заплаща такса мач преди съответната среща в следните размери – за участие в среща от четвъртфинали – 700 лв., за участие в среща от полуфинали – 800 лв. и за участие във финал 1000 лв.

10.5.    При равнопоставени оферти за домакинство се тегли жребий за избор между кандидатите.“

За женския турнир УС определи: „Финалният турнир за Купа България за жени се провежда във формат Финална четворка, като се играят полуфинали и финали за трето и за първо място.  Всеки отбор заплаща преди всяка среща такса мач в размер на 700 лв.“

На 22 февруари ще се проведе дирижиран жребий за полуфиналите на женския турнир за Купата на България между отборите, подали заявка за участие, според класирането след първия етап от А група-жени между отборите класирани на 1 и 2 място (« първа двойка») и тези на  3 и 4 място(«втора двойка»).

Финалният турнир ще се проведе на 9 и 10 март, като полуфиналите на 9 март, а на 10 март са финалите за трето и първо място.

Също на 22.02.2021 г. ще бъде проведен и  дирижиран жребий за четвъртфиналите на EFBET Купа на България при мъжете Той ще се проведе според класирането на отборите след втория етап от НБЛ  между отборите класирани от 1 до 4 място (« първа четворка») и тези от 5 до 8 място(«втора четворка»). Жребият за полуфиналите ще е пълен недирижиран между победителите в четвъртфиналите;

Ако в посочения срок има заявки от седем отбора се дава възможност за участие на деветия в класирането на НБЛ отбор. При отказ, първият отбор от класирането след Втория етап на НБЛ получава правото да почива в четвъртфиналите.

Финалната осмица на турнира ще се състои между 11 и 15 март с четвъртфинали на 11 и 12 март, полуфинали – на 13 март и финал – на 15 март.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още