Директорът на пистата "Каталуня" в Барселона Хоан Фонтсере заяви, че води преговори с ръководството на Формула 1 за провеждане на състезанието през лятото. Стартът за Гран При на Испания за сезон 2020 трябваше да се състои на 10 май, но е отложен за неопределено време заради пандемията от коронавирус.

"Ние предложихме на Формула 1 възможността да организираме надпреварата през лятото. Имаме 30-годишен опит в състезанията и много удобно място по отношение на логистиката", каза Фонтсере. В постоянен контакт сме с ръководството на автомобилните серии и обсъждаме нова дата.

Шефът на Формула 1 Чейс Кери иска да започне сезона в Европа през юли или август. Със сигурност ще сме готови. Попитаха ни дали има неудобни дати за нас, отговорихме, че няма такива. През август всички в Испания обикновено са в отпуск, но тази година вероятно ще има изключение поради коронавируса. Можем да организираме състезание за 2-3 седмици, още повече, че без фенове всичко ще бъде много по-лесно да се проведе", добави Хоан Фонтсере.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS