Организаторите на Игрите в Токио официално обявиха за първи заразен с COVID-19

dsport.bg

Организационният комитет на Олимпийските игри в Токио обяви официално първите случаи на заразени с COVID-19 участници. Спортист, пристигнал от чужбина, както и друго лице, свързано с организацията на Игрите, са дали положителна проба за заразата.

За да се гарантира поверителност, личните данни на заразените не бяха разкрити. Двамата инфектирани са в олимпийското село, като не се посочва точното им местоположение, а само се казва, че все още не им е изминала задължителна 14-дневна карантина при влизане в страната.

До момента COVID-19 беше открит при спортисти от няколко държави, пристигнали в Япония - от Израел, Уганда и Сърбия. Тези случаи обаче бяха съобщени от местните медии или от регионалните власти.

Масово неодобрение на домашната Олимпиада сред японците

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още