Организаторите на Олимпиадата: Кърмачките могат да доведат бебетата си

dsport.bg

Организаторите на Олимпийските игри в Токио позволиха на жените спортистки, които кърмят, да доведат бебетата си по време на игрите, но само „ако е необходимо“. Вече се чуха различни гласове относно строгите правила на организаторите, които ограничиха присъствието на семействата на игрите.

Първоначално бе обявено, че семействата на спортистите, участващи на Олимпиадата, нямат право да присъстват на събитието поради пандемията с коронавирус. Това се дължи на строгите правила, които целят да се намали драстично броя на хората, които могат да влязат в Япония. „След разглеждане на тази уникална ситуация ще направим изключение за кърмачетата“, се казва в съобщението на организаторите.

Бебетата обаче няма да имат право да останат в Олимпийското село и ще трябва да бъдат настанени в хотели.

„Вдъхновяващо е това, че толкова много жени спортисти с малки деца са в състояние да продължават да се състезават на най-високо ниво“, се казва още в съобщението на организационния комитет.

Звездата на американския национален отбор то футбол Алекс Морган, чиято дъщеря Чарли е на една година написа в Туитър: „Не съм сигурна какво означава „ако е необходимо“. Определя се от майката или от МОК? Не са се свързали с мен, за да ми кажат дали мога да заведа дъщеря си в Япония, а ние заминаваме след 7 дни“.

Коментари по темата направиха канадската баскетболистка Ким Гоше и американската състезателка в маратона Алифин Тулиамук.

Грозна постъпка не помрачи триумфа на Финикс Сънс в Западната конференция

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още