Организаторите на US Open подготвят мерките за тазгодишния турнир

| Тенис, Спорт

Организаторите на US Open обсъждат всички мерки, за да може тази година да има Открито първенство на САЩ в Ню Йорк. Сред мерките, които се обсъждат са специални чартърни полети, които да превозят играчи от Европа, Южна Америка и Азия. Преди качването на самолетите, играчите трябва да дадат отрицателни проби за коронавирус. Освен това всеки ден трябва да им се мери температурата.

Естествено, мачовете ще са без публика. Ще има по-малко съдии на корта. Играчите няма да имат достъп до съблекалните по време на тренировките си.

"Обсъждаме всички тези мерки, за да може US Open да се проведе без проблем", обяви Стейси Аластър пред AP. "Но не сме взели окончателно решение за нищо все още", добави тя.

"Бих казала, че сме на 150% фокусирани върху безопасното провеждане на Откритото първенство на САЩ. Друго дата, други кортове? Това възможности, които първо трябва да бъдат обмислени максимално добре", сподели още тя.

"Все още няма специални протоколи за коронавирус в тениса", добави Аластър.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още