Нападателят на Спартак Москва Куинси Промес беше осъден от граждански съд в Амстердам да плати парично обезщетение на братовчед си заради инцидент с нож през 2020 година, съобщават медиите в страната.

През декември 20200 Промес беше арестуван по подозрение, че е замесен в инцидент, станал през юли в Абкуде (провинция Утрехт). Тогава пострада братовчедът на Промес, който беше намушкан точно под капачката на коляното. Според вестника, оттогава той не може да използва пълноценно крака си и страда от посттравматично стресово разстройство.

Двамата първо са се сбили, разказаха още свидетели, след което Промес е хванал ножа. По време на инцидента Промес е бил футболист на Аякс, но през февруари 2021-а се завърна в Спартак Москва. Също така има и 50 мача за националния отбор на страната си, като последното му участие е на Евро 2020.

На 18 ноември 2021 година вестник "Де Телеграф" съобщи, че нидерландската прокуратура ще образува наказателно дело срещу футболиста за опит за убийство.

"Гражданският съд на практика установи, че Промес е намушкал моя клиент и че това представлява неправомерно деяние, за което той трябва да плати обезщетение. Какъв е размерът на обезщетението? Това ще преминава през специална процедура, която се нуждае от месеци", каза адвокат Иегуди Мошкович.

Промес ще плаща и юридически такси, пишат медиите в Нидерландия.

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS