Обединени спортни клубове ЦСКА излезе с позиция относно хандбалния отбор, който утре ще бъде "изгонен" от своята зала. 

Публикуваме позицията на ОСК ЦСКА без редакторска намеса: 

Уважаеми армейци, утре (12.03.2020 ), в 11.00 ч., фирмата “Сердика Спортни имоти” се очаква да заключи 40-годишна армейска зала и да изгони отборът по Хандбал на ЦСКА, който е един от легендите на България в този спорт и е със 70 годишна славна история! Причината е неплатени наеми !

Хандбалът е поредната жертва на геноцидната правителствена политика, водена от началото на прехода срещу всички спортни клубове на ЦСКА. Знаете на какво бе подложен и великияt ни футболен клуб. От 45 олимпийски спорта през 1989 г днес са останали по-малко от 20, като всички са изтощени от огромните наеми през годините и са в постоянно предфалитно състояние.

Но фалит е грешна дума, зaщото това не са фирми с дейност за печалби, а спортни клубове, които се издържат от спонсорства и помощта на родителите на децата.

От името на УС на ОСК ЦСКА са подадени две писма до министър Красен Кралев и до ръководството на фирма “Сердика Спортни Имоти”, с искане за насрочване на среща и генерално решаване на проблема с наема на всички червени клубове!

Ние няма да позволим законовото безредие и безпрецедентния двоен стандарт да продължат да унищожават великия ни клуб!

Безпрецедентно е държавата да дава на едни клубове, десетки милиони,а ЦСКА да плаща наеми, десетки милиони наеми!

Призоваваме всички, които милеят за спорта и искат да спасим славния български армейски клуб от УНИЩОЖЕНИЕ, да дойдат в залата на хандбала утре в 10.30

Залата се намира в района на “Къро”- бившата Спортна школа на ЦСКА, до Спортното училище на ЦСКА.

От УС на ОСК ЦСКА

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS