Останаха няколко държави, в които нашите клубове могат да продават

Веско Вълчев Веско Вълчев

На 5 октомври голяма част от трансферните прозорци в Европа затвориха. Именно в понеделник се осъществиха голям брой сделки. Всъщност българските клубове вече нямат възможност да привличат футболисти с трансферна сума, а само свободни агенти и то при положение, че са разтрогнали своите договори в действащия трансферен прозорец.

Съществуват обаче варианти, в които отборите могат да се разделят със свои футболисти, защото не във всички държави трансферните прозорци затвориха. 

Тази година ФИФА е малко по-либерална и даде възможност на различните федерации да определят сами кога да прекратят трансферите.

Например в Англия, въпреки че официално прозорецът затвори вчера, ще имат възможност да правят вътрешни трансфери чак до 16 октомври.

Някои български клубове също вероятно тепърва ще продават своите футболисти. Основно това може да се случи в Лудогорец, ЦСКА и Левски. Лудогорец събра доста флангови играчи, ЦСКА пък взе заместници на Али Соу, а той взе, че остана на "Българска армия", а от Левски продължават да търсят възможност за допълнителни приходи.

В Европа остават малко държави, в които може да се продава. Днес (6 октомври) затварят трансферните прозорци в Нидерландия, Украйна, Армения и Израел. Все още има достатъчно време за сделки с Хърватия, Португалия и Русия. Руснаците приключват трансферите на 17 октомври, хърватите на 19-ти, а португалците чак на 25 октомври.

Всъщност тази тактика може да се окаже от изключително значение за клубовете в тези държави, тъй като те ще могат да "съберат" футболисти, които не са успели да си намерят отбор или някоя сделка е пропаднала в последния момент.

Все още има няколко дни за продажба в Кувейт и арабския свят. Същото се отнася и за Япония, но е малко вероятно натам да замине футболист от българското първенство.

Ботев Пловдив продава талант на 3-тия в Нидерландия

Потвърдено: Кирил Десподов ще играе в Лудогорец

Трансферът на Али Соу се провали - остава в ЦСКА

ЦСКА с трансферен удар, взе двама от Уотфорд

Спряган за нов в ЦСКА подписа в трета лига на Италия

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още