От 1 октомври отварят спортните зали за публика

dsport.bg

На 1-ви октомври спортните зали ще бъдат отворени за публика, разкри министърът на младежта и спорта Красен Кралев. 

"В момента се подготвят документите, за да може от първи октомври зрители да присъстват и на мачовете от първенствата на закрито. Вече сме се разбрали с федерациите, че 1 октомври е една добра дата, за да могат да се пуснат хората в залите. В момента изграждаме детайлите дали ще са през седалка или две, като в близките дни ще подготвим всички документи и ще ги предадем в Министерството на здравеопазването", заяви министър Кралев по време на спортното изложение в бившата зала "Фестивална", сега Арена "Асикс", което е част от Европейската седмица на спорта и Be Аctive. 

"Разбирам, че всички любители на спорта се вълнуват от това как ще протече сезонът през тази година. Водим постоянно разговори с федерациите, които представляват спортовете, които се провеождат на закрито. Ще финализираме нашето предложение, което ще внесем в Министерството на здравеопазването. Аз съм запознат с документа. Много е изчерпателен. Мисля, че няма да има проблем колегите да приемат предложението. Рисковете в закритите почещения са по-големи. Трябва да преценим цифрата на зрителите, които ще се допускат, дали да бъдат през седалка, или две. Това ще преценим с федерациите и министерството на здравеопазването.

Ние трябва да направим всичко възможно да осигури най-добрите условия за провеждането на вътрешните първенства. Хората ме питат защо залите са последните, които ще отворят. Поведението на хората е по-различно в залите отколкото на изложбите, изложенията", каза още Кралев. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още