От Барса не проверили футболистите си за коронавирус

| Испания

Според испанската телевизия Cadena Cope, футболистите на Барселона не са преминали тестове за коронавирус. Всички те са изпратени по домовете си и не проявяват никакви симптоми на заразата.

След като футболът в Испания бе преустановен, тренировъчния процес на Барса също бе спрян.

Друг испански тим Валядолид също не е изследвал играчите си. От Ла Лига предоставиха на клубовете медицински тестове за заразата, но „бяло-виолетовите“ не са се възползвали. Говорителят на клуба Давид Еспинар в официално съобщение разкри причината: „Ла Лига ни предложи тестове, но ние не ги приехме по медицински и социални причини. Нито един футболист не е показал симптоми, а ние вярваме, че навън има хора, които се чувстват много по-зле и се нуждаят много повече от тези тестове. Те трябва да имат предимство“, обясни той взетото решение.

В момента клубовете от елита, които обявиха заразени от коронавирус са Валенсия, Алавес и Еспаньол. Директорът на Леганес и бивш президент на Реал Мадрид също дадоха положителна проба. Вече две седмици отборът на „белия балет“ е под карантина заради позитивния тест на играч от баскетболния тим.

Реал разкарва Бейл на всяка цена

Меси остава в Барса, ако Неймар се завърне

Бивш президент на Реал Мадрид болен от коронавирус

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още