От Ботев Вр: Форматът на Първа лига не трябва да се определя от желанието на клубовете

dsport.bg

От Ботев Враца използваха социалните мрежи, за да изкажат публично своето мнение относно запитването от Лигата за формата на първенството.

Цялото изявление на врачани без редакторска намеса: 

Скъпи приятели,

Преди три месеца ни попитаха как да завърши първенството - не се съобразиха с нас. След това ни питаха кога да се поднови шампионатът - пак не се съобразиха с мнозинството. Не виждаме абсолютно никакъв смисъл от поредното допитване, което най-вероятно отново е проформа.

Форматът на Първа лига трябва да се определя на база спортно-технически и бизнес анализ, а не според желанието на клубовете изявено в допитване по електронната поща. Каквото и да са си наумили в БПФЛ, както и да са решили да го опаковат за пред хората, за нас е важно да го кажат ясно и своевременно. Искаме да работим в нормална, прозрачна и предсказуема среда.

С уважение,
Ръководството на Ботев Враца

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук