От ЦСКА не са съгласни, че стадионът е оценен на 25 милиона лева

dsport.bg

Съществува вероятност да се стигне до повторно оценяване на стадиона на ЦСКА „Българска армия”, съобщава "Тема Спорт", Това обаче минава през обжалване на настоящата експертиза и ако то бъде одобрено, цялата процедура ще трябва да мине наново. 

Вещите лица вече оцениха в началото на април "Армията" и Панчарево на общо 32 274 900 лева. Стадионът е на стойност около 25 милиона, а базата край София - около 7 милиона. От клуба са приели оценката на Панчарево, но не са съгласни с тази на стадиона, като ръководството смята, че тя е извънредно завишена. От ЦСКА са готови да започнат дейност по Панчарево, но по отношение на стадиона искат експертизата да бъде обжалвана. Възможно е базата край София да бъде извадена от общия апорт със стадиона, за да може да се стартира дейност по нея, докато не се намери решения за "Армията".

Един възможен сценарий е оценката на съоръжението в Борисовата градина да бъде обжалвана. Това трябва да се направи от дружеството "Сердика спортни имоти", което на практика е собственик на стадиона. Ако жалбата бъде одобрена ще се пристъпи към изготвяне на оценка. Това означава повторна процедура по назначаване на вещи лица (б.а. - първата такава отне над 3 месеца поради отказа на няколко човека да станат оценители) и оттам изготвяне на друга експертиза. Тоест, процесите около "Армията" може да се проточат още няколко месеца.

При тази ситуация общото дружество между ЦСКА и държавата "Спортни имоти "Българска армия" едва ли ще бъде учредено в скоро време. Първо "червените" искат да получат по-справедлива оценка на стадиона и едва след това да налеят паричната му стойност в общото дружество. Кога обаче ще се стигне до разрешаване на казуса, едва ли е възможно да се предвиди.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още