Ръководството на Спортист Своге изрази пълна подкрепа към вратаря си Мартин Величков, който беше пребит преди няколко дни в столичен хотел.

От клуба разпространиха до медиите официална позиция, в която се противопоставиха категорично на всякакви форми на насилие. Те увериха, че пострадалият страж е в добро състояние.

Ето какво написаха от Спортист Своге:

„Уважаеми любители на футболната игра,

Преди няколко дни се случи неприятен инцидент с наш футболист. Вратарят Мартин Величков бе пребит от неизвестен засега извършител по време на посещение в СПА център в столичен хотел. Ръководството на клуба взе решение да не разпространява информация за инцидента, докато тече разследване от страна на органите на реда.

След като случаят вече е обществено достояние бихме искали да заявим следното:

1. Ръководството на Спортист застава твърдо зад своя състезател Мартин Величков, на когото е оказано необходимото съдействие.

2. Вярваме, че разследващите органи от 2 РПУ София вече са предприели необходимите следствени действия и извършителят ще бъде идентифициран възможно най-скоро, след което правораздавателната система в България трябва да влезе в действие.

3. Твърдо заявяваме, че няма да позволим върху нашия футболист да бъде оказван какъвто и да било натиск и няма да се откажем, заедно с него, да се борим, за да може справедливостта да възтържествува.

4. Остро осъждаме всякаква форма на насилие, било то на футболния терен или извън него.

Чрез официалния сайт на клуба Мартин Величков иска да заяви следното: „Чувствам се по-добре, възстановявам се. Съжалявам, че момчетата не успяха да спечелят срещу Миньор Перник. Стисках палци да вземем трите точки. Следващата седмица се надявам да има допълнителна яснота около моя случай. Наистина неприятен инцидент, но най-много съжалявам, че не успях да бъда на терена и да помогна на отбора. Няма да се откажа да търся справедливостта. Надявам се скоро да се върна към тренировъчния процес“.

Хеттрик на Траоре не беше достатъчен на Ботев II срещу Спартак Плевен

Пребиха футболист на Спортист Своге в хотел в София

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS