От Висшата лига реагираха остро към амбициозния план на Ливърпул и Ман Юнайтед

dsport.bg

Ръководството на Висшата лига излезе с остро изявление против амбициозния план за промени в първенството, Купата на Лигата и Къмюнити Шийлд.

По-рано днес The Telegraph разкри за амбициозния план, който смятат да предложат Манчестър Юнайтед и Ливърпуц за драстични промени в структурата на английския футбол.

The Telegraph: Ливърпул и Манчестър Юнайтед готвят големи промени за английския футбол

„Видяхме медийни публикации от днес, свързани с реконструкция на футбола в страната. Английският футбол е най-гледаният в света и има оспорвано, динамично и интересно първенство, което привлича интереса на целия свят. За да съхраним това, е нужно всички да работим заедно. Премиър лийг и Футболната асоциация подкрепят евентуално дискусии за бъдеще на играта, в това число структура на първенствата, календара и финансовия аспект на фона на последствията от COVID-19. От гледна точка на Висшата лига част от разпространените предложения биха нанесли щети върху цялата игра и сме разочаровани, че Рик Пери - председателят на Английската футболна лига, даде своята подкрепа за това. Премиър лийг не е спирала да работи в добро сътрудничество с клубовете и Английската футболна лига в намирането на решение, което да отговаря на нуждите за финансова подкрепа към потърпевшите от COVID-19. Тази работа ще продължи и занапред“, гласи становището от ръководството на Висшата лига, което беше публикувано на официалния сайт.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още