За женския волейбол в България датата 27 януари 2024 ще остави хубав спомен. В истински и вълнуващ спортен празник се превърна финалът на DEMAX+ Купа България. Емоции имаше и на терен, и на трибуни.

Решителната битка за купата противопостави двата най-добри отбора към момента в Национална Волейболна лига – Марица Пловдив и ЦСКА. Именно тези два клуба най-често в последните години оспорват трофеите в женското ни направление. И тази спортна интрига заслужено събуди зрителския интерес.

Двата финалиста се радваха на гореща подкрепа от трибуните по време на срещата в събота. Желаещите да наблюдават сблъсъка на живо сериозно надхвърлиха възможностите на зала "Христо Ботев". За съжаление, капацитетът се оказа недостатъчен и нямаше как съоръжението да побере всички стекли се да присъстват. Зрителската подкрепа мотивира и двата състава да се хвърлят в здрава волейболна битка, да дадат най-доброто от себе си, а създадената атмосфера по трибуните подобаваше на голям европейски финал.

По този повод Национална Волейболна лига изказа благодарност на ръководствата, треньорските щабове и състезателите на двата финалиста – Марица Пловдив и ЦСКА, за спортсменството, професионализма, положения труд и приноса за създаването на една незабравима волейболна вечер!

„Благодарим на двете агитки, които показаха безрезервна и отдадена помощ на отборите си, запазвайки прилично поведение и добър тон. Лигата благодари от сърце и на всеки един зрител, който отдели от времето си в събота вечер и подкрепи женския волейбол в България. Той заслужава такъв пример. И още много подобни паметни моменти!“, написаха от волейболната лига.

Марица вдигна Купата в Община Пловдив (ВИДЕО)

Деветата е факт! Марица триумфира в препълнената ‘‘Христо Ботев‘‘

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS