Отбор от Висшата лига остава без мениджър заради COVID-19

| Англия

Рой Ходжсън се притеснява, че може да пропусне остатъка от сезона и да не води отбора на Кристъл Палас заради правителствените рестрикции по време на пандемията от коронавирус.

Ходжсън е на 72 години и се намира сред най-застрашените. Правителствените мерки засягат хората над 70-годишна възраст.

На него няма да му бъде позволено да присъства нито на мачовете на отбора, нито да бъде на базата на тима по време на тренировъчните занимания.

Клубовете от Висшата лига планират да възобновят сезона в средата на юни, ако кризата породена от коронавируса е отслабена достатъчно.

Всички мачове е планирано да се проведат при закрити врата.

Правителството е предприело специални мерки за всички над 70-годишна възраст, които се определят като хора с голям риск по отношение на коронавируса. Те трябва да спазват строго разпоредбите на правителството и да са самоизолирани.

Има надежда, че за Ходжсън може да се направи специално разпределение, като се има предвид, че мачовете и тренировъчната база трябва да бъдат „сигурна среда“, в която всички ще бъдат тествани за COVID-19.

Ако Ходжсън не е в състояние да води Кристъл Палас, той ще бъде заместен от Рей Левингтън, който е на 63 години.

Ходжсън е единственият от настоящите мениджъри във Висшата лига, който е над 70-годишна възраст.

Ограниченията биха могли да засегнат и други асистент мениджъри. Помощникът на Хосеп Гуардиола в Манчестър Сити Брайън Кид ще навърши 71 години, а Джими Мартин от Евертън е 71 години.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още