Отбор в Германия загуби с 0:37 заради страх от COVID-19

Емил Евтимов Емил Евтимов

Едва ли има нужда да повтаряме, че COVID-19 промени из основни живота ни и освен всичко друго ни остави в дълги мъчителни месеци без любимото забавление, наречени спорт. Откакто състезанията бяха подновени, коронавирусът продължава да влияе на спорта чрез липса на публика, предпазни мерки и положителни проби, които водят до карантина. Най-вече в Русия имаше случаи на отбори, излезли на терена с юношите си заради много случаи на COVID-19 сред първия тим. Тук обаче говорим за една още по-необичайна ситуация, защото отбор в Германия загуби мача си с 0:37 заради...страх от коронавируса.

Ясно е, че футболът е доста контактен спорт, така че ако се придържаш към социална дистанция спрямо съперника, едва ли би могъл да имаш успех. И в това се убедиха футболистите от втория отбор на Рипдорф/Молцен. Говорим за изцяло аматьорски тим, който се подвизава в третото ниво на Крайслигата в провинция Нидерзахсен.

Тимът трябваше да играе с втория отбор на Холденщед. Преди мача става ясно, че играчите на Холденщед са имали контакт със заразен с коронавирус човек. Всички състезатели са се тествали за COVID-19 и резултатите им са отрицателни. Не са минали обаче 14 дни, заради което от Рипдорф се притесняват, че сред съперниците може да има хора с коронавирус и съответно не искат да излязат на терена.

Молбата за отлагане на двубоя от мерки за сигурност обаче не е уважена от местната футболна асоциация и съответно домакините са принудени да изиграят мача, ако не искат да плащат глоба.

А при положение, че в аматьорския футбол играеш само за слава, то от отбора решават все пак да излязат на терена, с минималния брой от 7 футболисти, които да не се доближават до съперниковите футболисти, за да се предпазят от зараза. Резултатът - 37 гола за 90 минути...

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук