Отборите в Италия нямат право да тренират поне до 18 май

Футболните клубове в Италия нямат право да тренират поне до 18 май. Това обяви чрез Facebook министърът на спорта на страната Винченцо Спадафора. Повод за това негово уточнение станаха информациите, че някои от тимовете са готови да стартират подготовка.

"От 4-и май, карантинните мерки в страната се отслабват и няколко отбора заявиха, че скоро ще възобновят колективните си занимания, макар и с някои ограничения. Налага ми се да чета странни неща по медиите! Но по отношение на футбола съм ясен, нещата не са променени и отборите за момента нямат право да тренират. Поне до 18-и май", написа министърът на спорта на Италия.

Серия А очаква присъдата на правителството

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още