Отборите във Висшата лига подновяват тренировки


Отборите във Висшата лига подновяват тренировки. Това стана ясно след гласуване на всичките 20 клуба от елита. Заниманията ще могат да се провеждат от утре, но на малки групи. 

Днес представители на Лигата, медицински експерти и хора от клубовете проведоха видеоконференция, като всички се съгласиха тренировките за отборите да бъдат подновени. Самото първенството пък ще стартира само, когато е напълно безопасно.

Тестваха играчите на Манчестър Юнайтед за COVID-19 (СНИМКИ)

"Този ​​първи етап е договорен в консултация с играчи, мениджъри, лекари на клубовете от Висшата лига, независими експерти и правителството. Строгите медицински протоколи от най-висок стандарт ще гарантират, че всички ще се върнат към тренировки във възможно най-безопасната среда. Здравето и благополучието на всички участници е приоритет на Висшата лига, а към безопасното връщане към тренировките ще се процедира стъпка по стъпка. Сега ще продължат консултациите с играчи, мениджъри, клубове, Асоциацията на професионалните футболисти и Асоциацията на мениджърите на лигата, тъй като са разработени протоколи за тренировки с преки контакти", обявиха от Висшата лига.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още