Откриха олимпийското село без много шум

dsport.bg

Олимпийското село в Токио (Япония) бе открито днес 10 дни преди старта на Летните олимпийски игри. Събитието се състоя без много шум заради върлуващата пандемия от коронавирус. В страната на изгряващото слънце през последните дни се наблюдава нарастване на новозаразените с COVID-19.

Олимпийското село е изградено върху 44 хектара в крайбрежния квартал Харуми. Голям брой полицейски автомобили бяха паркирани пред селото, докато автобусите влизаха в оградения комплекс. Национални знамена можеха да се видят окачени на балконите на някои от 21-те жилищни сгради, които се намират в комплекса.

Сред строгите предпазни мерки, които ще спазват около 18 хиляди спортисти и служители, са носенето на маска и ежедневните тестове за коронавирус. В него има ресторанти, фитнес, център за допинг контрол и клиника, специализирана в лечението на инфекцията.

Медицински център в олимпийското село ще работи 24 часа в денонощието, за да позволи провеждането на тестове при съмнителни пациенти и изолирането на потвърдените случаи. В зависимост от степента на симптомите заразените ще бъдат хоспитализирани или изпращани под карантина в определен хотел извън селото.

Жителите на олимпийското село няма да могат да пътуват до локации, които не са посочили предварително в плановете си. Те няма да могат да се разхождат навън свободно и да посещават туристически забележителности.

Над 80% от жителите в олимпийското село се очаква да бъдат ваксинирани, според данни на Международния олимпийски комитет.

Сестри Стоеви срещу китайки, корейки и индонезийки в Токио

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още