Полицията е открила високи нива на въглероден окис в кръвта на Емилиано Сала. На 21 януари нападателят и пилотът на частния самолет „Пайпър Малибу“ Дейвид Иботсън загинаха в самолетна катастрофа, докато летяха над английския канал. Сала пътуваше към Уелс, за да се присъедини към редиците на Кардиф.

Тестовете на намереното след две седмици тяло показали 58% смес от въглероден окис и хемоглобин в кръвта на аржентинеца. Според лекарите нива над 50% могат да доведат до увреждане на мозъка, сърцето, изпадане в безсъзнание или дори смърт.

Това разкритие навежда на мисълта, че Сала и пилотът Дейвид Иботсън може да са били в безсъзнание или вече мъртви, когато самолетът пада от небето.

В тези типове самолети капитанът не е отделен от пътниците, така че е възможно и двамата да са били изложени на въглероден окис, което несъмнено би попречило на пилотирането на машината.

От семейството на Сала са категорични в искането си да бъдат разгледани останките от самолета, за да се научи как опасният газ е проникнал.

Разследващото звено на военновъздушните британски сили продължава своето разследване и съвсем скоро се очаква да бъде публикуван официалният доклад по случая.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS