Отлагането на Игрите в Токио не се обсъжда

dsport.bg

Отлагането на Олимпийските игри в Токио през лятото на 2020 година заради разпространението на коронавируса изобщо не се обсъжда, заявиха организаторите. Редица спортни мероприятия през последните месеци бяха отложени в Азия, след като вирусът уби повече от 1000 човека, а в Китай броят на заразените продължава да расте и вече надхвърля няколко десетки хиляди.

Председателят на организационния комитет на Токио 2020 Йоширо Мори е убеден, че откриването на Игрите ще се състои по план – на 24 юли. Той даде пресконференция в Токио, на която обяви: „Искам отново много ясно да кажа, че отменяне или отлагане на Игрите в Токио изобщо не се обсъжда“.

Джон Коатес от Международния олимпийски комитет (МОК) пък добави: „Разбира се, че имаме непредвидими трудности, с които трябва да се справим, например коронавирусът е един от тях“.

Също така бе разкрити, че се водят разговори с японското правителство и Световната здравна организация, за да се направи всичко необходимо, така че всички спортисти и зрители, които пристигнат в Япония за Игрите да не бъдат заразени.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още