Отлагат и сезона в плажния футбол

| Световен футбол

Организацията, администрираща всички международни състезания в плажния футбол, публикува официално съобщение, в което обявява отлагането на началото на международния сезон за началото на септември. 

В момента от BSWW възнамеряват да проведат всички планирани спортни събития под егидата си, следвайки правилата на световните здравни институти и правителства. 

За това е възможно сезонът да бъде удължен до февруари 2021 г. Очаква се някои турнири да се проведат на закрито.

"Подобно на останалата част от спортния свят, плажният футбол страда от въздействието на пандемията от Covid-19. Целият свят продължава да работи за намирането на най-добрия начин за развитието на спорта в тези трудни условия. Готови сме за започване на сезона възможно най-скоро след премахването на ограниченията, свързани с разпространението на коронавируса в Европа и света. Нашата отговорност е да мислим за интересите на обществото и никога няма да застрашим безопасността на хората. Въпреки голямото желание да върнем възможно най-скоро плажния футбол на спортисти и зрители, ние стриктно ще следваме инструкциите, зададени от правителствата и международните здравни организации. Като се има предвид тенденцията в разпространението на коронавирусната инфекция, се изгражда нов график за сезона, като планът към този момент е първото състезание да се проведе в началото на септември", каза президентът на BSWW Джоан Куско.

Окончателният брой етапи и места за провеждане на Евролигата, датите на Шампионската лига и всички турнири в календара ще бъдат определени скоро.

Всички национални шампионати и турнири се оставят на преценката на местните федерации, които ще са съобразени спрямо предписанията на съответните държави. 

От комисията по плажен футбол към БФС очакват решението на правителството за провеждане на спортни мероприятия и ще направят плана за държавното първенство през 2020 г./БТА

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още