Отлагат Олимпиадата в Токио с 2 години?

| Спорт

Олимпийските игри в Токио, които трябва да се проведат през лятото, може да бъдат отложени с 2 години. Причината е епидемията от коронавирус в световен мащаб. Това съобщи американският вестник "Wallstreet Journal". 

Церемонията по запалване на олимпийския огън без публика заради коронавируса

Изданието се позова на члена на Изпълнителния комитет на организационния съвет на Игрите Харуюки Такахаши. Той обясни, че евентуалното провеждане на Олимпиада без зрители ще доведе до сериозни финансови загуби, което не е много добър вариант. Същото важи и за тяхното отменяне.

"Не мисля, че е възможно Игрите да бъдат отменени. По-вероятно е да бъдат отложени", каза Такахаши.

Томас Бах: Олимпийските игри ще се проведат по план

Както е известно вчера стана ясно, че церемонията по запалване на олимпийския огън ще се проведе без публика поради епидемията от коронавирус. Новината бе официално обявена от Гръцкия олимпийски комитет.

По програма Олимпиадата в Токио трябва да се проведе от 24 юли до 9 август.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още