Тазгодишните финали за Били Джийн Кинг Къп, преименувани от Фед Къп през 2020, бяха изместени поради пандемията от коронавирус, съобщиха организаторите на надпреварата. Дебютното издание, включващо 12 отбора, трябваше да се проведат първоначално между 13-18 април в Будапеща, но не бяха обявени нови дати.

„Всички въвлечени в турнира се надяваха, че няма да бъдем в тази позиция, но за съжаление, коронавирусната ситуация остава сериозна и ограничаваща. Здравето и безопасността са преди всичко. Продължаваме да работим възможно най-усилено, за да предложим великолепни финали през 2021, и подобно на играчите и феновете, както и самата Били Джийн Кинг, очакваме с нетърпение да проведем незабравими финали по-късно тази година“, сподели президентът на Международната тенис федерация (ITF) Дейвид Хагърти.

Този сезон ще бъде първото провеждане на женската отборна надпревара в новия й формат, на една локация, в рамките на една седмица. Плейофните двойки за турнира ще се проведат по план на 16-17 април. Франция е действащ шампион, след като надви Австралия във финала на Фед Къп в Пърт през 2019. /БГНЕС

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS