Отложиха Гран При на Баку, Формула 1 в шах

| Формула 1

Гран При на Баку е поредният старт, който е отложен от началото на годината. Състезанието трябваше да се проведе на 7 юни и да бъде първият старт за сезон 2020 след отменянето на надпреварите в Австралия и Монако, както и отлагането на Гран При на Бахрейн, Виетнам, Китай, Холандия и Испания.

„Отлагането на Гран При на Баку е договорено след обршини дискусии с Ф1, ФИА и правителството на Азербайджан. Това е в пряк резултат от пандемията COVID-19. Взети са предвид съветите на експерти и съответните органи“, се казва в официалното съобщение.

Организаторите обявиха, че билетите ще бъдат валидни веднага щом бъде обявена новата дата на състезанието. По този начин се подчертава, че организаторите се надяват да намерят дата в календара на ФИА.

По този начин първото състезание за 2020 година във Формула 1 трябва да бъде за Гран При на Канада в Монреал на 14 юни. След това предстои Гран При на Франция на 26 юни, на 5 юли е Гран При на Австрия, На 19 юли е Гран При на Великобритания, а на 2 август е Гран При на Унгария.

Прочетете още