Отложиха Копа Америка за 2021 година

| Световен футбол

КОНМЕБОЛ взе решение да отложи Копа Америка за лятото на 2021 година. Турнирът, който тази година трябваше да се проведе в Аржентина и Колумбия се отлага за следващото лято заради пандемията от коронавирус.

Копа Америка ще се проведе от 11 юни до 11 юли.

Разрастването на пандемията от коронавирус в цялата планета принуди КОНМЕБОЛ да вземе това решение и да отложи турнира за следващата година.

Първата причина за отлагането на Копа Америка са самите играчи. Повечето от футболистите играят в Европа, която в момента е основният източник на зараза и са ограничени по домовете си, без да могат да пътуват през затворените граници.

В допълнение всички европейски и южноамерикански лиги са спрени и все още се проучват възможните решения, за да могат да завършат през месеците юни, юли и август. Следователно повечето клубове не биха разрешили на своите играчи да пътуват до Аржентина и Колумбия със съответните им селекции.

Друга причина е разширяването на пандемията, чийто епицентър в момента е Европа и въпреки че границите на страните в Южна Америка се затварят и се предприемат драстични мерки от по-рано, всичко показва, че през следващите месеци акцентът ще бъде върху този континент.

Последният фактор за определяне на анулирането на турнира са феновете. Копа Америка събира милиони привърженици, а СЗО препоръчва да се избягват тъплите. Така че евентуалното провеждане на турнира би застрашило общественото здраве.

Датите на турнира през 2021 година ще останат същите, както бяха предвидени за тази – от 12 юни до 12 юли, а градовете домакини се запазват: Ла Плата, Медоса, Кордоба, Сантиаго дел Естеро и Буенос Айрес в Аржентина, както и Меделин, Кали, Богота, Бранкила в Колумбия.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още