Отмяната "Уимбълдън" тази година няма да окаже голямо финансово въздействие върху британския тенис

| Тенис

Отмяната на турнира "Уимбълдън" тази година поради пандемията от COVID-19 няма да окаже голямо финансово въздействие върху британския тенис. Това заяви изпълнителният директор на турнира Ричард Люис. Надпреварата от "Големия шлем" на тревни кортове в Лондон трябваше да започне днес, но през април беше отложена за първи път след Втората световна война заради глобалната пандемия.

"Това решение няма да ни се отрази много. Чудесно е, че имахме застраховка", заяви пред британските медии Люис, който ще се оттегли като изпълнителен директор през следващия месец. "Все още сме в много добра позиция, финансово сме стабилни. Британският тенис ще бъде доста добре защитен", добави той.

"Уимбълдън" обаче няма да има подобна застраховка догодина", каза още Люис. "Това е невъзможно при сегашната ситуация. Когато започнах през 2012 година, имаше някакви признаци, че нещата не са сигурни поради различни заразни болести като САРС и свински грип. Веднага не можете да получите застраховка, но сравнително скоро след това можете да започнете да получавате застраховки отново, пазарът се връща. Така че няма да има застраховка през следващата година. Но само защото сме направили една, това няма да ни повлияе в дългосрочен план", коментира още британецът.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още