Отмениха Гран При на Виетнам

dsport.bg

Гран При на Виетнам във Формула 1 този година няма да има. Организаторите обявиха това официално. По този начин състезанието в азиатската страна става общо 13-та жертва на коронавирус пандемията от оригинално предвидените 22 надпревари за 2020 година. Освен кръга във Виетнам отменени бяха още и тези в Австралия, Азербайджан, Бразилия, Канада, Китай, Мексико, Монако, Нидерландия, САЩ, Сингапур, Франция и Япония.

Първото в историята състезание по улиците на Ханой трябваше да се проведе през април месец, но бе отложено заради избухването на глобалната коронавирус пандемия. Организаторите все пак не загубиха надежда за дебют в календара въпреки трудностите по организирането на улично състезание в условията на пандемия. Все пак организаторите нямаха друг избор, освен да отменят своята дебютна надпревара.

"Няма да можем да приветстваме най-вълнуващите и престижни моторспорт серии на планетата във Виетнам през 2020 година заради COVID-19 пандемията. Това е много трудно решение за нас, но бе единственото възможно решение след внимателно разглеждане на всички обстоятелства. Благодарим за подкрепата и разбирането в този несигурен период", се казва в изявлението на промоутъра на надпреварата.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още