Отмениха маратона в Ню Йорк заради коронавируса

dsport.bg

Маратонът в Ню Йорк, който трябваше първоначално да се проведе на 1 ноември, беше отменен заради пандемията от коронавирус, съобщиха организаторите на надпреварата.

The New York Road Runners (NYRR), в партньорство с кабинета на кмета, заявиха, че решението за отмяна на най-големия маратон в света е заради коронакризата и опасенията за здравето и безопасността на всички участници, зрители, доброволци и персонал. „Отмяната на тазгодишния маратон в Ню Йорк беше невероятно разочароващо решение за всички въвлечени лица, но неизбежно такова от здравна и безопасна гледна точка“, сподели изпълнителният директор на NYRR Майкъл Капиразо в свое изявление.

Дългото 26.2 мили състезание, чийто маршрут преминава през всички пет квартала на града и имаше 53 640 финиширали състезатели през 2019, е второто от шестте Световни мейджъра при маратоните, което бе отменено тази година поради пандемията от COVID-19. Бостънският маратон, първоначално насрочен за провеждане през април, а впоследствие отложен за септември, беше отменен за първи път в своята 124-годишна история.

Маратонът в Токио се проведе на 1 март само в присъствието на елитните маратонци, Лондонският беше отложен за 4 октомври от 26 април, а организаторите на този в Берлин обявиха през деня, че тяхното състезание се отменя. То трябваше да се проведе първоначално на 26-27 септември, но това е невъзможно поради забраната на германското правителство за масови прояви с над 5000 души до 24 октомври. Маратонът в Чикаго не е обявявал някакви промени за насроченото състезание през октомври. 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още